Bullar

Det var något jag funderade på som jag tänkte blogga om. Men jag har nog glömt vad det var. Jag tror det handlade om hästar. Det var väl kanske inte direkt någon överraskning. Jag kommer förmodligen inte att komma på det. Synd, eller nått.


Nåväl, nu sitter jag med musik i öronen och leker med bilder. Det är inte så jättemånga elever på skolan just nu, vet inte vart alla är. Men jag är här, både pigg och glad. Det är bra, för jag brukar annars vara så trött. Förut på mentorstiden blev vi bjudna på fika. När det handlar om fika (innehållande kakor och bullar) så kan vem som helst vinna mitt hjärta, nästan. Jag vet inte om min mentor vill fjäska lite för oss kanske? Hon lyckas i så fall väldigt bra. Nu kanske ni tycker att jag låter väldigt glupsk, så är nästan fallet. Men bara lite grann.


Tro på fan att jag inte har berättat om helgen än. Det ska jag göra, för det var så mysigt.

Jag och Erik åkte hem till hans familj i Hallen som ligger närmare fjällen och cirka sex mil från skolan. Bussresan tog ungefär en och en halvtimma. Men det var väldigt intressant att beskåda... träden. Eftersom den kära pojken fyllde år dagen innan så väntade paket till han när vi kom fram som han fick efter maten. Jag glömde klantigt nog hans paket.


Om det var fint väder dagen efter så var det planer att åka till fjällen. Jag bad till Gud kvällen innan och bad om sol. Jodå, det var fullt med sol på lördagsmorgonen. Men jag tror fortfarande inte på någon Gud. Vi packade på oss kläder, mat och annat onödigt och bilade till fjällen. Det var jag, Erik, hans mamma Anna med sin man Johan och Eriks syster Emma. Sen vorsteht(?)hundarna Hera och Kalla, jämthunden Tispa och Gibson som är en slags setter.

Vi tolkade från parkeringen, Johan körde med Tispa i knäet och Anna satt i vagnen med tre hundar i famnen. Jag, Erik och Emma tolkade på skidor med ett rep. Det var kul, jag var väldigt ostadig i benen i början men bra gick det. Så väl ute så skidade vi runt tolkandes efter hundar. Anna tränade hundarna på att hitta ripa. Hera var väldigt duktig, hon är en elithund på sådant. Kalla däremot är unghund som har mycket att lära. Hon förstår inte att hon ska stå still när riporna lättar, hon springer efter istället.

Vi hann fika en gång, sen skidade vi vidare och åt senare korv. Sen åkte vi hem. Eftersom det var mest nedförsbackar på vägen tillbaka så åkte vi fritt utan att tolka. Jag klarare mig väldigt bra, även i hög fart i nittiograderskurva. Stolt blev jag över mig själv. Jag som bara åkt skidor två gånger seriöst i mitt liv, första när jag var max tolv år, andra förra året i Bydalen. Det finns en film på min på Youtube när jag åker, precis när jag ramlar. Den är ganska vältalad nu på Dille...

Jag kan säga att jag hade väldigt ont överallt i kroppen dagen efter. Men det var det värt, för vilken underbar dag det var!

Se förresten Anna och Johans hemsida; www.forswards.se.

Kastar in lite bilder från vår skidfärd.

   
    
   
  

Dessa bilder fotade jag på vägen hem. De är gjorda till s.k fuskhdr.


   
(Ingen kopiering av bilderna få ske. Detta kan leda till anmälning, så låt bli dem tack. Jag äger dem)


Hoppas ni gillar bilderna, det gör jag (faktiskt). /Melina

Hej världen

"Alla människor har rätt till att få möjlighet till bästa advokat om den har tillgång och ekonomi till detta. Detta anser jag därför att man är, oavsett brott, en individ som har rätt till lika stor del i världen som alla andra. Om man väljer att bryta de regler som finns så blir man straffad av de som står för lagarna. Men man är fortfarande fri i världen och skall kunna leva väl även om man har brutit reglerna. Att man straffar dessa personer som begår olaga handlingar är för resten av samhällets ska kunna leva i trygghet och inte riskeras att utsättas för en orättvisa. Men om dessa personer som begår brott får tillbringa tid bakom lås och bom kan den inte skadligöra samhället där, därför borde den få leva som alla andra fast under en kontroll som bevakar personens beteende och påverkan på personerna i sin omgivning. Om den personen har tillgång till sådant som ger fördel till den själv så är det bra för den, den ska ha rätt till det. Bara för att man begår brott mot något som någon annan har bestämt (någon annan som äger lika stor del i världen som alla andra) så har man fortfarande rätt till en frihet där man kan leva normalt utan att kunna skada oskyldiga."

Jag undrar vad alla andra tycker, detta tycker jag. Jag står för det och är beredd att ändra åsikt om jag anser att något annat känns bättre. Ville bara tillägga det. Jag jobbar alltså med en rättsäkerhetstext. I uppgiften ska man vara den som bestämmer hur allt ska vara, nu är jag det. Det är intressant.

Idag fyller Erik år, grattisgrattis till min! Jag tycker dock synd om honom som fick jobba ikväll. Nu är han på någon spelning, hoppas att hans kväll får ett litet bra avslut i alla fall :)

Jag lyssnar på musik, Kamelot. Helt underbar musik, så vacker, så bra! Jag hörde dem för flera år sedan. Nu bara råkade jag ha hem några låtar, jösses så bra de är. Melodisk powermetal eller något sådant tror jag. Är inte så bra på genrer.

I morgon är en ny dag. Det är fredag, jag ska åka med Erik hem till Hallen där hans familj bor. Vi ska vandra i fjället och jag ska fota om vädret vill vara på vår sida. Det blir nog rätt mysigt tror jag.

Ikväll har vi haft kul i Östra, en liten stund i alla fall. Vi hade hög dunkmusik och jag dansade som en tok. Helt galet.

Tidigare idag fotade Sara mig, så snäll som hon är.
Här är lite av bilderna. Tss.



Syns det att jag gillar att stå framför kameran?
Jag har efterhanterat bilderna.

Nu ska jag fortsätta skriva om rättsäkerhet, ska ha in "lite" om välfärdssamhälle också. Jag tror att jag ska skriva en bok ändå, det är ju sanslöst vad jag kan skriva mycket när jag väl kommer igång. Tamejfan att jag borde få MVG i svenska.

/Melina

Skriva först, tänka sen

Ibland bara rasslar tankarna fram i mitt huvud. Jag skriver, fnissar lite för mig själv över min ironi. Vad jag glömmer tänka på är hur det tolkas ur andra perspektiv. Ups, förlåt.

"Har gått och skaffat mig en sån där brudjävel också. Och förmodligen en av dom bästa :)
Är sjukt glad att jag har träffat henne för hon får mig att må så bra.
Mest hon som får mig att inte vilja ta livet av mig. Hon och Manu Chao för tillfället :p"

Oerhört fint skrivet, jag blir så glad över att läsa sådant. Men jag glömmer säga det, jag vet inte varför jag inte visar min glädje. Istället skriver jag;

"Men brudjävel, åh det känns så bra att vara en sån ;) Det låter ju liksom så anständigt och lovande. Mycket passande, abslout. Men det är lugnt, jag har ett väldigt fyndigt namn till dig också; Pojkfan.
Pusspuss
!"

Ja, det lät ju väldigt kul när jag skrev det. Men nu när jag läser det förstår jag att han förmodligen blev lite smått förtvivlad och bestämde sig för att skippa det smeknamnet. Men jag har inget emot att bli kallad brudjävel, jag tycker snarare att det är rätt kul. Jag är inte ironisk nu. Gott folk, ha inte höga tankar om mig, fortsätt alltså som ni alltid tänkt om mig.

Jag tycker om Erik väldigt mycket och tycker det är dumt att vi inte kan träffas oftare. Stackarn måste lära sig att förstå sig på min dåliga humor, annars kommer jag nog göra sådana här tabbar fler gånger. Jag vet ju att det inte fanns något ondo med "brudjävel", därför gillar jag det.

Så mannen, kalla mig vad du vill! (yo)

Erik är min bästa förresten, onekligen!


Jag är lite dum nu, jag småäter. Det är inte bra för sommarens säsong, att jag aldrig lär mig! Uh


Farewell! /Melina


Wången

Igår var det tävling på Wången. Det var Gneisti som hade arrangerat en vintertölt som var öppen för alla typer av deltagare. Små som stora, oerfarna som erfarna. Det var femton hästar från Dille om jag räknat rätt. Alla klasser vanns av Dillerelaterade ekipage/hästar förutom i en klass. Det var kul, grattis till dem alla! En stor eloge till hejarklackspubliken också som kom från Dille, den hördes över hela tävlingen! Underbart
Fler bilder från tävlingen hamnar i min Facebook och på www.sursillen.blogg.se (färre där dock)

  
Okänt miniorekipage och Lena Fernlund med Kjarkur

Jag har anmält mig till Gneistis Vårkval. Jag kommer inte dit för att kvala, det vet jag att jag och Fluga inte har kapacitet till. Men det kan ju vara kul att få poäng, så nu ska jag verkligen träna så gott jag kan.


Nu är det dags för att sova. God natt /Melina

Yttrande

Inom begreppen människoraser, hudfärger, nationellt och etniskt ursprung eller trosbekännelser får man inte väcka hets mot folkgrupp enligt yttrandefrihetslagen och tryckfrihetsförordningen. Men någonstans läste jag på Riksdagens hemsida att det dock inte gäller slangord för homosexualitet. Lustigt egentligen, jag kan ju ha läst fel. Men detta har väl också med diskriminering att göra? Jag är lite irriterad över att jag inte hittar texten.

I morgon är det tävling på Wången, många från skolan ska delta. Det blir med andra ord att frysa häcken av sig hela dagen och ångra att jag själv inte var med.

Jag skulle egentligen skriva mer skit, men det är dags för att hoppa i säng tror jag. Ögonen börjar tala om det för mig nu.



Som vanligt avslutar jag med en bild. Denna är på Idas ögon som jag fotade för ett antal veckor sen.


Hej svejs eller nått. /Melina


Vi lever här

Det är ju egentligen inte skolans fel att vi inte kommer in på bilddagboken. Nu ljög jag till en viss del, man kommer in på startsidan, eventuellt kan logga in för att sedan automatiskt loggas ut igen. Jag går i taket, detta funkar inte! Tänk om folk där hemma dör utan att jag vet någonting! Bilddagboken är som en skvallertidning, man vet allt om andra. Gör någon slut eller skapar förhållande som inte har Facebook så får man reda på det. Dessutom har jag bilder som jag vill lägga upp. Snart är det en vecka sedan jag och mamma var i Stockholm, dessa nyhetsbilder skulle ligga inne där i måndags! Det är viktigt för mig förstår ni. Även om folk kanske inte bryr sig så mycket eller kommenterar så vill jag ändå ha struktur på det hela och mina dagar.

Men förresten, ni som har bloggar som jag får läsa. SKRIV DEM I KOMMENTAR HÄR så att jag kan ha något att sysselsätta mig med. Kom igen, var inte så blyga, kommentera!


Bild jag fotade i höstas på skolhästen Stjarna.



Cajsa har slutat. Vem är Cajsa? Cajsa gick i min klass. Efter om och men har hon äntligen tagit styrkan att bestämma sig för att vara där hon mår som bäst, hemma i Stockholm hos sin flickvän och familj. Idag rann många tårar när hon skulle åka. Denna människan är så beundransvärd. Jag kommer att sakna henne. Synd att vi inte kände varann bättre, men jag antar att det är mitt fel. Men nu kommer hon att må bättre, det är viktigast av allt.



Farväl kära vänner, nu lämnar jag skrivandet. /Melina


Stockholmsresan

Just nu sitter jag i Älgen, ett av klassrummen. Vi har precis haft lektion med Gudni om bete. Det var intressant, för nu ska jag nog börja tjata på mamma att vi bör ändra rutinerna på beteshagarna hemma. För vår del så är parasitsmittan rätt så stor eftersom hästarna går på samma bete året om. Marken bör få vila i ett år egentligen, så lär man dela upp hagen till två delar, så hästarna får gå på den ena delen ett år, och den andra delen nästa år. Under ett år så hinner parasiterna dö. Med tanke på att vi har unghästar hemma så känns det som om man lär agera nu. Hur vi på ett bra sätt kan lösa det vet jag dock inte.

I helgen var mamma och jag i Stockholm. Första dagen, fredagen anlände vi till Stockholm, hon från Kalmar och jag från Östersund. Vi möttes i T centralen och gick med packningen till lägenheten som vi fått låna. Vi fixade i ordning oss och begav oss till Oscarsteatern. Där fick jag äntligen se Helene Sjöholm live. Med tanke på hur vackert hon sjunger så blev jag förvånad över hennes mörka stämma på sin röst. Hon var rätt kort också, vilket förvånade mig. Jag hade nog förväntat mig en lång och slank kvinna med vacker röst. På scenen var hon lättsam och levde in i sin teater väldigt bra. Jag beundrar henne verkligen.

My Fair Lady handlade om en flicka som hette Eliza Dolittle (Helene Sjöholm). Hon hade en ful dialekt och rätt så fräckt språk, liksom de flesta fattiga som lever på gatan. Eliza försökte sälja en blomma till en äldre stilig karl, Överste Pickering (Michael Segerström). Då får hon veta att polisen befann sig där och antecknade vad hon sa. Det var givetvis ingen polis, bara en man som ogillade hennes talesätt och var benägen om att också tala om det. Denne man var en professor som hette Henry Higgins. Higgins sa att han skulle kunna göra Eliza till en överklassflicka som talar med ett språk som självaste drottningen. Hon skulle med sin nya stil kunna arbeta som blomsterexpititor och tjäna bra med pengar.
Efter ett tag insåg Higgins och Pickering att de faktiskt kände varandra. Higgins kastade åt Eliza en summa pengar och så begav sig männen därifrån. Eliza tog efter ett tag taxin hem till Higgins och hävade att han skulle lära henne att tala bättre. Så Higgins och Pickering gjorde ett avtal om att Higgins skulle under sex månaders tid få Eliza att tala så bra att ingen på drottningens bal skulle märka att hon var en gatuflicka. Pickering skulle stå för alla klädersutgifter och andra nödvändiga summor.
Dagarna gick och istället för att säga korrekt uttalande konsonanter så sa Eliza AAAEEE, IIIEEE, ÅÅÅEEE, ÄÄÄEEE och så vidare. De satt uppe hela nätterna och Higgins brann av irritation för att hon inte kunde höra skillnad på AAAEEE och AAA. Men så en natt när klockan var ungefär tre så sa hon meningen "Den spanska räven...."
Sedan när hon lärt sig rätt talteknik var det träning av korrekta artiga meningar som krävdes. Hon togs till en galopptävling där hon skulle sättas på prov. Hon talade dock med lite udda språk, och berättade om sin konstiga far och vad han gjort i sitt liv. Hon fick en efterhängsare efter denna dagen, som väntade på henne dag ut och dag in utanför Higgins hus där hon bodde.
Så kom den dagen då hon skulle få åka till Drottningens bal. Alla såg beundrande på henne, hon var elegant och vacker. Självaste drottningen ville tala med henne och allt gick som smort. De hade lyckats utmärkt eftersom alla trodde att hon var en prinsessa.
Efter balen flydde hon ifrån Higgins hus. Hon blev förvirrad och visste inte vart hon skulle ta vägen, vad som skulle hända härnäst med henne. Higgins letade efter henne och ville ha henne tillbaka. De stred och bråkade.
Men som alltid så slutade det lyckligt, Higgins och Eliza gifte sig alltså.

Denna musikal var verkligen bra. Nästa år kommer mamma och jag förmodligen åka och se Cats. Där är musiken gjord av samme person som till Phantom of the Opera. Så den lär vara mycket bra.

Hela lördagen vandrade vi omkring i Stockholm, och på söndagen fotade jag i gamla stan sen åkte vi hem.

Nu börjar nästa lektion, hurra. Dags att avsluta. Hej hej /Melina


Jag.


Bild jag fotade i Stockholm.

Ástin mín

Idag var jag och Malin ute och red. Malin red Sleipnir med Júni som handhäst och jag red Fluga utan sadel eller träns, hade endast ett spö. Det gick jättebra, tur att vägen vi red på inte är så trafikerad.
Senare så löslongerade jag Fluga inne i ridhuset. Hon sprang alltså i en rundcorall som jag byggt upp i ridhuset. Jag lät henne springa tills hon sänkte halsen. Då stannade jag och gjorde mig liten. Hon kom så snällt in till mig när jag bad henne, följde mig vart jag än gick.
Tänk vilken tid det har tagit att få hennes kontakt och uppmärksamhet. Förut så sket hon blanka fan i om jag stod i mitten och försökte få kontakt. Nu kan jag ha henne lös ute och hon följer mig, jag kan rida henne utan nånting och hon gör vad jag ber henne. Jag trodde aldrig att jag skulle komma så långt. Nu när detta går, vet jag att vi kan gå så mycket längre.

Jag tänker sikta mot följande mål;
- Kunna rida henne utan träns, och hon ändå går med eftergift och samling i trav
- Lägga pass med eller utan halsring
- Skänkelvikning i trav och tölt
- Kunna lägga henne ner
- Kunna göra alla typer av sidoflyttningar löst från marken

Detta kommer givetvis att ta tid, men jag har all tid i världen. Denna hästen lär jag mig på, kanske om jag senare själv blir tränare av andra hästar kanske man kan efterlikna träningen till dem. Det finns inget som är mer underbart än att ha en fantastisk kemi med sin häst.


Yes, ännu ett intressant blogginlägg. Hurra hurra (och jag var så ironisk!)


Hej hej /Melina


Fotoblogg

Jag kom på den smarta idén om att jag kunde göra en till blogg, med inriktning på foto.
Så nu är det gjort. Håll gärna koll på den ibland om ni känner för det. www.sursillen.blogg.se
Ska väl fixa designen där och så lite senare.

Nu ska jag nog ta med mig min dator upp till sängen och sova.
Jag mår illa, känns som om jag ska spy. Skulle ju rida hästen min,
men jag ger upp denna dagen. Usch



Nyfotad bild, jag gillar


Hejdå. /Melina

RSS 2.0