Sommarlovet

Det är ungefär en sisådär fem dagar kvar tills jag åker till Island. Mitt sommarlov är över, nu är det dags att ta tag i livet och göra saker som tillåter lite mer av lärdom. Island kommer jag att leva på i cirka fem veckor. Därefter åker jag till skolan och är där i ungefär fyra veckor tills det är höstlov igen.

Jag har insett att jag faktiskt har gjort ganska mycket detta sommarlov. Eller i alla fall mer än vanligt och den var väldigt bra också.

Jag landade hemma efter skolavslutningen natten till den 6e juni, en lördag. Den kvällen sen var jag på lite party hos Caaoo, först grillade vi. Märta och Julia var så klart där med. Senare kom det faktiskt folk och vi hade roligt. Vi var fulla och lyckliga! Det var en urmysig fest som blev väldigt sen. Det hann bli ljust och sånt. He he.

Dagen efter så åkte vi iväg till Kalmar. Där provred jag en liten söt Litla som kom till mig senare på träning.
Helgen efter detta åkte jag till Julia där vi var några stycken och grillade. Det blev lagom lugnt och maten var god.

Jag hade även hunnit börja träna med LagSMlaget eftersom jag kom med där. Fluga och jag visade lite pass som verkade vara duglig och det gick rätt bra med. Hemma när jag red hade jag med mig Litla som handhäst i början eftersom hon var väldigt otränad.

Dagarna gick och helt plötsligt var jag, Julia, Caaoo och Märta hos Märta och städade husvagnen. Dagen efter på morgonen åkte vi tidigt mot ÖLAND eftersom det var MIDSOMMAR! Det var vi fyra, plus Kim som körde husvagnen. Sen bakom oss (eller framför) hade vi Hönan, Persson, Stuten, Hanjagejminnsnamnpå och Emma. Vi stannade även lite vid City Gross innan och handlade lite mer onödiga saker.
    När vi var ungefär en halv kilometer eller kanske två km innan Köpingsvis och våran camping inser vi att bilen luktar jävligt bränd. Kim öppnar huven och det far ut en jävla massa rök. Det måste varit kul för dem som åkte förbi...
Jag vet inte riktigt vem det var, men någon kom på den extremt brillijanta idén att vi kan bogseras in! Sagt som gjort. Det funkade ju jättebra, vi rullade framåt! Men alla de blickar och skratt vi fick över oss var himla roliga.
    När vi väl kommit på plats, vid cirka tiotiden så dröjde det inte alls länge förrän vi började häva i oss öl. Kvällen/natten var nog rolig, jag minns den inte allt för väl. Men jag minns att jag var jävligt bakffull dagen efter och ville ta livet av mig. Det gjorde jag aldrig, och när den bakfyllan släppt var det bara att häva i öl igen.
    Vi var ute och gick runt om i campingen, vi grillade, dansade (jag någon gång iaf), pratade och spelade hög musik. Jag träffade en jävla massa nya människor och blev mer vän med bekanta. Det var väldans trevligt. Roligaste av dem man inte kände var förmodligen Bapelsinerna. De hade knalloraganga tröjor och bilar, vagnar och var allmänt coola. De var från Falkenberg, och jag diggar verkligen den dialekten.
    Mysigast blev nog den sista kvällen, lördag kväll. Sällskapet var oerhört trevligt, och vi gick omkring överallt och pratade med folk och så. Den kvällen slutade fint.
    Söndagen, den skabbigaste av de mest skabbiga dagarna! Jag insåg att jag inte betalat min öl, så jag städade hela vår campingplats och fyfan så äckligt det var. Några andra stod - som de typ gjort hela natten, på sin husvagn och hoppade, nedanför och dansade som ena idioter. 
    Vi vaknade - somnade - var vakna av Sockerbagarlåten, någonstans emellan kom Barappababababa låten och så vidare. Det fina var att musiken var omringad, så man hörde klart och tydligt minst 3 olika låtar runt om en. Det tystnade tidigt på morgonen i ungefär en timma eller två. Sen var det igång igen. Galet, fullkomligt galet och så jävla underbart!

Helgen efter taggade jag inför mitt 18 års kalas. Det blev dock inte så mycket med det tyvärr. Men de fina människor som kom är jag så glad åt. Jag insåg hur jävla ont det faktiskt kan göra av att bygga upp förväntningar som sedan faller och går isär. Ingenting blir som man hade tänkt sig. Men jag försökte nog att njuta av kvällen  i alla fall. Sällskapet var väldigt trevligt ändå. Vi åkte till Långemåla senare och var där i någon timma. Jag dansade som en tok. Det var mysigt.

Ungefär fyra dagar senare var det planerat att jag skulle till krogen med Märta och Ebba. Märta ville gärna bjuda på mat innan vi åkte så vi begav oss dit. Det hängde ballonger där, ehehe, till mig? Nej Märtas bror fyllde år några dagar innan. Vid altanen står Märtas mamma och grillar. Jag närmar mig. Sen säger hon någonting om "res er" och helt plötsligt så står det en massa människor där och de sjunger och grattar mig. Oh det var så fint! Jag blev så jävla lyckligt just då! Det var Märta och Caaoo som ordnade med det eftersom de inte kunde komma till mig då jag fyllde år. Den kvällen blev ruskigt mysig, så glad så glad jag var!

Veckan efter så hade jag mitt ridläger med fem ungar. Det gick ganska bra, jag var dålig med att hålla bra scheman och tiderna blev inte alltid som de skulle. Men jag tror att de var nöjda i alla fall. Men kanske inte Julia som alltid fick ha en väntandes morfar tack vare mig. Hoppsan hoppsan. Men hon fick ju mer än vad hon betalade för, det var ju en bra grej tycker jag.

Helgen efter åkte jag till SM i två dagar med mamma. Det var många fina hästar, bättre än förra året. Trots alla regnlversvämningar.

Senare hade jag mitt vernissage till utställningen på Inspirera. Det gick fint och jag fick mycket fin kritik efter de tre veckor mina foton hängde där. Trevligt!

Och så helgen efter igen var det tävling. Jag var inte nöjd med min ridning eller mig själv. Så det gick inte superbra. Mitt humör var bara allmänt inte det bästa heller. Det var väldigt synd. Vi fick aldrig visa en bra pass. Det är bara jag och min känsla som vet hur den kan bli. Vi har inte visat det än.

Sen helgen efter var det dags för LagSM i Norrköping. Vi var väldigt duktiga mitt lag. Så vi tog ledningen rätt fort och tog med oss segern hem. Underbara fridfulla dagar var det. Tack alla, vad glad jag är att jag kom med!

Där efter kom Augusti. Vi har hunnit att få hem får och jag har också kokat saft. För några dagar sen var vi på Västkusten hela familjen. Det var bra dagar tycker jag, om så lite tråkiga vid vissa tillfällen.

Här skrev jag de större händelserna. Sen har jag ju så klart ridit med vännerna, varit i Kalmar med dem, haft filmkväll och firat födelsedagar. Men jag vet inte exakt när allt var. Sommaren 2009 (Y) :)))

Just nu ligger jag i sängen, och Suddenfisen ligger bredvid. Jag ska gå ut nu och fixa med stängslet hos våra hopphästar där ute, eller min hoppponny... Morr. Sen ska mamma och jag till Kalmar!


CYA pussii


Jag på Midsommar

Fluga och jag på tävlingen

Fårskallarna

LAGSM!

RSS 2.0