Min häst

Ju mer jag tänker på min häst, ju stoltare blir jag. Det låter kanske urfånigt, men det är faktiskt så.

Jag har haft henne sedan hon var Nyinriden. Hon kunde alltså ingenting.
Idag kan hon öppna, sluta, skänkelvikningar, fram- och bakdelsvändningar, stanna på lösa tyglar, gå stabilt med nosen i marken i trav, samt komma ner väldigt långt med halsen i tölt. Hon är kompetent till att gå i en hög samling, plus att hon har en ren pass. Vi ska lära oss att gå i skänkelvikning i trav och tölt.
Detta låter ju helt perfekt egentligen. Vem vill inte ha en sån här ridhäst? Som inte går med knäckt nacke heller.
Hon har sina briser förvisso. Hon saknar denna kraftfulla energi. Blir hon trött så stannar hon gärna. I och för sig så jobbar hon så länge jag ber henne. Men denna energin finns inte riktigt. Hon är inte lat, nej hon kutar gärna så fort hon kan.
Usch, låter nästan lite som om jag skryter. Eller det kanske jag gjorde, jag vet inte. Jag vet bara att jag är lycklig för att det går så bra med henne. Hon är ju verkligen min spegel, och jag känner henne utan och innan. Vår kemi har alltid funkat bra.

En dag ska jag ha många hästar och träna helhjärtat. Dessa hästar ska bli som Fluga. De ska kunna stå lösa i stallgången och finna sig i allt. Men samtidigt inte mista sitt ursprungliga beteende. De ska vara häst, som litar på sin ledare. Men detta är En annan dag. Vem vet, jag kanske hinner dö eller skada mig för livet.

Det var väl det.


Hejdå.


Typiskt

Julen för med sig mycket. Inte bara stress och fattigdom, även massor av anledningar till att äta mycket mat. Uppe i Östersund så var mitt sötsug borta, jag skojar inte. Jag kunde i en mataffär utan att handla något godis. Nu sitter jag här med pepparkaksburken och ser dum ut. Men man får väl göra det på juletid. Men jag gillar det inte.

Om jag ska vara helt ärlig nu så vill jag upp till Östersund igen. Ganska lagom patetiskt att jag vill det, när jag längtat hem så mycket. Orsaken tänker jag tyvärr inte tala om. Hemlis

Förvisso är det mysigt här hemma med alla små tomtar som finns på varje tom yta. Så julstämningen i sig har jag ingenting emot.

Detta var ytterligare ett meningslöst och tråkigt inlägg. Men det måste ju faktiskt finnas sådana också. Hm


Puss o kram


Så kan det gå

Nu tänkte jag berätta lite om min fredag och lördag. Så ni vet det.

På fredagen var det dags för party. När jag lyckats slita mig loss från skolan så åkte jag in till stan för att införskaffa några kläder. Men jag hittade givetvis ingenting. Varför ska jag vara så förbannat kräsen?
Sen när jag och Tora var i Hemköp så insåg jag att jag i all stress inte hade min väska med mig. Otroligt nog hade jag lyckats lämna den i H&Ms omklädningsrum. Så Tora kutade dit och hämtade den medan jag kutade till min buss. Dock förgäves för jag missade den. Så då tog jag en senare buss och kom till Ås. Då hade jag ringt min vän som kom med hästen min till E14, så red vi hem. Stress stress så duschade jag och fixade iordning mig. Så skulle jag ta bussen från skolan till Krokom. Nej men missar jag den bussen också? Att jag gör. Inte nog med att jag tappade min hundralapp när jag sprang från Ås, till E14. Men sen kom Millan till skolan och jag kom till partyt, allt var frid och fröjd.
Men otroligt att jag lyckas, för så vimsig har jag nog aldrig varit innan! Tror jag

På lördagen (igår) skulle jag in till stan för att se när Komasmida spelade Eftersom jag planerat det i flera veckor så skulle det bli så. Det var Komasmida och Cellardoor som spelade. Celladoor kom från Österrike, och är mycket goda vänner med Komasmida sedan i somras och så vidare. Båda banden var helt fantastiska! Så jag ångrar verkligen inte en sekund att jag åkte dit. :)

Nu sitter jag här hos Johanna och Linda. Ingen aning om hur jag ska ta mig till skolan, men det löser väl sig typ.


Hejdå. /Melina


Vinterland

Jag bor i världens underbaraste vinterland! Förutom att mina tår fryser och försvinner och ansiktet domnar bort så är det helt underbart. Vi börjar få 14 minus i snitt här nu. Det är riktigt kallt, men när solen tittar fram och man är bland alla underbart vackra träd så är det värt att tappa en tå eller två. Snön är nog ungefär en halvmeter djup, möjligen mer.

Idag var jag, Sanna och Cajsa ute och red på vägen i full fart. Det var så mysigt, så vackert. Cajsa och jag pep och bannade oss själva att vi inte hade kamera med oss. Fluga töltade jättefint, även en bra pass som inte går så snabbt men är relativt säker och ren. Jag älskar hästen, hon är så mysig och vi fungerar så bra.

Nu är det 10 dagar kvar tills jag ska sätta mig på tåget och fara hem. När jag kommer hem så har jag varit i skolan i ungefär 8 veckor. Så ni kanske kan förstå att jag vill hem nu. Jag älskar min skolan, men just nu har jag så mycket att se fram emot hemma, så därför vill jag hem. Dessutom är jag sugen på glögg och lussebullar.


Jag och Fluga förra året :)



Puss hejdå!

Vad gör vi idag?

Hittills idag har jag hunnit att släppa ut Silja som jag har hand om i helgen. Äta lite ägg och skorpor, bråkat med MSN hotmail och musik. Det är verkligen inte mycket alls. Men något som jag redan gjort rikligt av idag är att ha tänkt. Jag gick upp vid halv tio, i vanliga fall skulle jag ha legat och snarkat i sängen nu.


Det snöar ute nu dog internet nähä det gjorde det inte juicen smakar nyttigt det är sjukt mycket snö ute suck där är den där kattjäkeln om alla bara kunde låta bli att ha in den i sadelkammaren det är sjukt vad floggingmollygubbarna sjunger snyggt undrar om alla ska dricka ikväll eller om de gjorde det igår hade varit najs och dricka igen fast jag har inte råd så då får man helt enkelt skita i det jag borde ha köpt philadelphiasmör och sylt fan jag visste att jag glömde något igår så typiskt måste diska sen kan ju göra det när jag har tråkigt fan vad jag vill hem nu.

Massor av virriga tankar som kan dyka upp inom loppet av en minut. Så jag gör ju egentligen rätt mycket om dagarna.


Varför skrev jag detta inlägget? Stackars er som läser. Jag slänger in lite tråkiga bilder.




En bild jag fotade kl 3 på morgonen i somras


Hrimbakur från SM. Hans nya ägare har mejlat mig om bilder :)

Vecka 32
Vad jag saknar vecka 32 och det huset från i sommar....


Fluga och jag från förra vintern


Fluga och jag förra hösten


(stal lite bilder från Malin eftersom jag lånar hennes dator just nu)


Puss. /Mel

Många meningar

En dag ska jag sluta helt att gnälla över saker som får mig att må bra, när jag egentligen inte borde gnälla. Jag trodde ett tag på att man hela tiden kunde må bra och bara skjuta bort alla negativa tankar. Men jag har insett att det inte riktigt funkar så. Man måste må dåligt ibland för att sedan ta tag i allt och må bra. För egentligen är jag nog en rätt glad människa som har sina tysta stunder.

Det är helt galet att jag längtar hem så mycket. Skolan har ingenting med det att göra, jag älskar min skola. Men jag älskar också alla mina vänner där hemma och tanken på allt mys som snart väntar. Men om jag nu går och väntar så kommer det inte lika fort, och då är det inte över lika fort. Fast egentligen är det ju bara en inbillning att det känns som att allt går fort. Tiden känns fortare om man jobbar och gör någonting. Så det kanske skulle vara en bra idé att sätta huvudet i arbete? Eller bara fortsätta att lata så allt går trögt fram. Nej givetvis inte, det är nu jag har min tid i livet. Det är nu som jag har chansen att påverka att jag får en bra start på vuxenlivet, så jag borde utnyttja den ännu mera. Men det har jag faktiskt gjort, tydligen är jag bättre i flera ämnen omedvetet.


I ämnet Samhälle håller vi på med grupparbeten. Det arbete vi precis har slutfört handlar om Liberalism. Jag tog på mig uppgiften att disskutera gällande detta ämne. Jag insåg hur intressant det var att spekulera och fundera kring det. Det är nästan så att jag låter smart när jag har skrivit ett tag. Så många tankar väcks till liv. Nu är min diskution på nästan två A4, så jag kanske inte ska citera allt. Men här är en liten del om man tycker att det är intressant.

"Jag anser att folk blundar inför förändringar. För ifall alla skulle få sin frihet, lika mycket till lön, samma ränta, samma grund, hur ska då Herr Persson kunna köpa sin dyra bil? Vad är det som säger att vi i dagen ska vara egoister och verkligen göra vad vi själva förmår att göra? De som redan lever i ren tillfredställelse vill gärna stanna där, de som inte är där vill dit. Det rika och fattiga samhället har alltid funnits. För längesedan kom människan på att man så enkelt kunde slå lite på den som är svagare, så lyssnar den och gör precis vad man behagar. Vi människor är flockdjur, som lär av den som är äldre. Självklart gjorde alla andra som sin fader, som någon annan sa om den hade en tillräckligt övertygande röst."

Jag håller även på och skriver om Biom Öken. Det låter förbannat tråkigt, men det var lärorikt och intressant. Nu vet jag varför Öken är där den är. Ta också i Psykologin, där studerar vi och diskuterar om människans hjärna. Där kan man också spekulera och fundera mycket. Sen får jag inte glömma att nämna Hästkunskapen vi brukar ha. Med Gudni får vi lära oss Genetik, alltså hur färgerna blir som de blir. Med Hjalti diskuterar vi lite om hästens träning, ja det mesta om islandshästen.
Så jag kan säga att jag älskar min skola. Det finns ju givetvis fler intressanta ämnen, men dessa kom jag och tänka på nu. Jag lär mig mycket, det som det förvisso kan finns lite brist på är väl intresset att lära. Men det är nog inte lätt att göra tråkiga ämnen intressant som lärare.


Nu är klockan ungefär halv fem. Vilket innebär middag, så nu tänkte jag avsluta.


Puss o kram


Vännen

Förstår inte du hur mycket jag tycker om dig? Jag snackar ingen jäkla skit när jag säger det jag säger. Min rädsla, min besvikelse, mitt ego gjorde att jag inte visste vad jag skulle göra och nu är allt fel, mitt fel. Den tillhörheten jag kände att vi hade är borta nu, jag vet inte varför. Men jag kanske inte ska ha sådana nära vänner? Jag kanske inte ens förtjänar det?


Jag tänker inte nämna namn, för jag anser att det inte är någonting man gör i sin blogg.
Den som klagar över att man bara skriver så här, är den människa som är benägen att
veta vad det är. Det är min blogg, mina regler, läs om ni förmår.




Melina

RSS 2.0